[公告] 請讀友們留意

首先感謝各位支持。

這個 blog 從 hompy 轉過來 blogger 都有差不多一整年的歷史,每天的瀏覽人次多達 1300 人以上,作為一個無名小卒如我,這個數字也是好誇張的了,每天也收到不同形式的回應電郵。不過有時候有部分麻煩的人,令我挺心煩。

以下的幾項煩請各位讀友留意,我只寫這一次,謝謝。

1) 所有回應發問,我全都有看,也會盡量回覆。友善的一定會回應,其他的,加一句唔該/多謝/Please/麻煩晒是不會死掉的,我最討厭沒禮貌的人。(跟我認識的當然不用太客氣啦~)

2) 產品文如果是專櫃品或者容易在街上買到的我都會寫出來,水貨的如果沒寫,就很明顯是不想寫,所以不要再追問我好了。小女子公正嚴明,這裡寫的不是收了錢的鱔稿,我不想有人會以會我在賣廣告或是甚麼。

3) 我最討厭人用匿名來問我東西,你是做了些甚麼見不得光的事嘛?又或是正在 prison break, 如果在 internet 回帖會比人追殺?seriousily,誰會記得你叫 Mary / Susan / Peter / Paul。

4) 右手邊的那個 chat box,如果各位想回覆的是相關項目,麻煩寫在相關項目的回應,不要寫在那裡。我想這也是方便其他讀友找資料呀。如果你不想其他人看到你問甚麼,直接電郵給我也是可以的。(電郵地址在右手邊)

5) 最後,感謝其他乖乖的讀友,要多一點回帖呀,我也搞不懂為甚麼有 1300 人看這個 blog,回應往往只有小貓數個,我是很喜歡看到讀友們的反應,就算是讚彈也好呀。

謝啦~
Nana 說...

糟糕,我就是那些看了但很少會作回應的人…

有空我會找我回應得到的來回應的了,請不要介意:P

Felice 說...

成日睇, 留個言先...

Crystal 說...

妳的Blog我也不看了很久,不過卻喜歡上這個blog,還會看以前的舊文.
可是,通常看blog也只是看,很少留言,所以......
可是嘛,有時看到妳的舊文,也真的想回應,不過又不知道妳會不會看到.

Crystal 說...

Sorry,第一句就打錯了
應該是"妳的blog我也不是看了很久"

sayumi 說...

嗯...我是來自首的...
我都不是經常留言啊~
不知道瀏覽人次是怎樣計的呢?
有時候無聊我會一天之內經過這裡好幾次的啊...
希望不會影響到計算啦.........haha~~

素顏天使™ 說...

nana + felice > 謝謝支持, 得閒又留下啦~

crystal > 嚇得我~ haha. 舊文回應我都會全部睇到的, 放心. :)

sayumi > 你算係多留果批o黎o架啦, 我裝o左個 counter 睇瀏覽人次, 見右下角.

Q 說...

我一日又會黎幾勻 ~ 一日四次, 飯後睇 ~ 但少留言 ~
唔.... 我會檢討 ~
XDDDDDDDDDD

stanna 說...

我之前也是在hompy的,後來轉了去yahoo blog,一向有睇開你,由hompy至現在,不過今次係第一次留言, just to say hi!

Wong 說...

我都係上個星期無聊睇下我自己既hompy 有邊個朋友add 左我,先發現到你個blog咋,不過你都轉左過黎成年la.!
我喜歡睇你既美容篇,請繼續同我地share..PLEASeeeeeee ...

Wong 說...

我都係上個星期無聊睇下我自己既hompy 有邊個朋友add 左我,先發現到你個blog咋,不過你都轉左過黎成年la.!
我喜歡睇你既美容篇,請繼續同我地share..PLEASeeeeeee ...

Wong 說...

我都係上個星期無聊睇下我自己既hompy 有邊個朋友add 左我,先發現到你個blog咋,不過你都轉左過黎成年la.!
我喜歡睇你既美容篇,請繼續同我地share..PLEASeeeeeee ...

Wong 說...

re: wong said...唔知點解save 唔到我個名,我係emmy....

ballballchi 說...

hihi it's me ballball

Chloe 說...

我都黎回應下,我一般都是幾日睇一次,最鍾意睇你又去左邊度食野,因為我好為食...亦都鐘意睇fashionista篇.
果個counter應該可以選擇計算方法,1係不分IP,全部計晒入去,2係會識別IP,同一個IP一天登陸多次當一次計.以後我都會多多留言的:)

素顏天使™ 說...

Q > 你個 blog 我都日日睇, 不過無咩留言 XDDDD

stanna + emmy + ballballchi > 多謝支持呀~ 得閒多o的o黎留下言啦~

chloe > 我當計埋 IP 呢度都一定過千人 daily.

Silvia Lee 說...

素顏天使™ :

我覺得你的blog寫的不錯,其中我比較喜歡的是美食的圖片以及做法。我是應該第三次來,但到你被人轉帖文章,的確是有點氣憤的,但你認為你自己有沒有問題得罪別人呢?說話大家也不一定要惡言相對,文字里感覺你好像有點自大。我不知道那個人去做貼你文章的事情這么無聊,也不關我事。說句公道話,你有權寫你的嘢,他/她有權看或者議論你的文章,(至于模仿轉帖的確是他/她不對)但你們無法控制對方的思想與行為。或者你需要檢討一下或者于他/她溝通一下,大部分人的分歧爭論是在于缺乏了解溝通誤會造成的。

素顏天使™ 說...

Silvia Lee > 先謝謝你的再次光臨.

以下是一些很友善的回應, 請先不要誤會. 再來一個那類瘋人我可沒空處理啊~(說笑)

文字裡的感覺會是如何自大呢? 會不會是閱讀者的自我感覺先代入為主? 我只是在寫我所喜歡和專長的事, 難道要我寫球評寫體育這些不是我所專長的事嘛? 既然是我的專長, 我當然覺得自己做的好, 難不成每一篇都要說我是白痴各位見諒這類的句子嘛? 我只是在我的個人網誌分享我所喜愛的事, 又應或說成是在拋磚引玉. 我也希望在這些方面能繼續有所獲益的.

對於別人的批評, 我全部都有看, 但不代表我一定會接納, 特別是那些無原無故來無理取鬧的人.

有些 blogger 是很友善的, 誰來都能寒喧一番. 我道行沒那麼高, 故意來找麻煩的, 恕我未能原諒. plus, 我也從沒有說過我是個友善的人.

有感而發, 而已. 見諒.

匿名 說...
網誌管理員已經移除這則留言。
匿名 說...
網誌管理員已經移除這則留言。
匿名 說...
網誌管理員已經移除這則留言。
匿名 說...
網誌管理員已經移除這則留言。
匿名 說...

咁等我來教返你, 做錯事要同人say sorry,

咁你冇係你父母身上學到咩 哩啲叫"身教"呀

我問你嘢咋~ 問你攞咩呀? 你攪清楚啦!!

我問你問題你唔Q答我, 但你罵人就要承擔後果, 你學人講什麼禮貌, 你以為自己係名媛咩~ 你咪只不過係粗口妹, 隔離街爆屎渠呀~ 過去照吓自己個樣啦~ 唔該 多謝la


我個名就係咁啱得咁橋叫"匿名", 冇理由要我改Mary / Susan / Peter / Paul來遷就你估喎

匿名 說...

我又唔係要你唔駛錢俾我, 要講多謝?? 係話唔想賣廣告, 你係哩處寫時裝/飲食/美容品同賣廣告又有咩分別呢? 拍賣場啲唔係人咩??

Tao 說...

你就係為左人地唔講你知邊到有得賣明列子就係咁鬧人? 你唔係咁無聊嘛? 自己去yahoo知識問下人實有人答你架wo. 人地一早寫左個牌子, 同埋一開始就答左你唔想講, 你問幾多次人地都唔會講架啦.

Tao 說...

問完人野講句唔該係禮貌.
一而再, 再而三咁問人人地唔想/肯答o既野就係無禮貌.

匿名 說...

請你攪清楚問題起因先, 現在唔係買嘢問題了。

佢唔答我當然冇問題啦~ 佢咁介意我當然唔會強人所難,

我問道:
匿名 提到...
我都想訂講呀~ 你可唔可以講邊個拍賣網呢? 你買咗幾多份量呢?

12:37 上午

但佢回覆:
"我最討厭人用匿名來問我東西,你是做了些甚麼見不得光的事嘛?又或是正在 prison break, 如果在 internet 回帖會比人追殺?seriousily,誰會記得你叫 Mary / Susan / Peter / Paul。"

咁佢算什麼意思呢? 我唔係來攪事的, 如果佢唔鐘意人哋用匿名, 咁點解一早唔講清楚先? 鬼知佢之前咁多仇家咩~ 我好無辜遮俾佢鬧, 如果係誤會點解佢唔同我道歉先

Life with Travel 說...

素顏天使, 你好呀, 你的blog很正, 很生活化, 包羅萬有,當然你寫得很不錯:) 今天我就是一有時間就看(我最近才發現你的網誌,故翻看舊文)去街前一看, 煮晚飯前一看....hehe....
只想告訴你, 你的blog很好看:)

Mademoiselle 素顏天使™ 說...

Life with Travel > 謝謝妳的支持 :) 不過妳為什麼要留言在一個咁舊的 post? haha. anyway, 都多謝妳.

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates