《Harry Potter And The Order Of The Phoenix》

WARNING:以下內文含劇情,不喜勿讀。


萬眾期待的《Harry Potter》來到第 5 集了,對於我呢個作為一個集集都有睇,會買埋 DVD 返屋企 loop 住咁睇的 fans o黎講,真係呢......估唔到佢咁悶!

係悶到爆果隻,差o的訓著呀!平鋪直敘的劇情,新的那位反派人物 Dolores Umbridge 又唔吸引,直情覺得佢係唔入戲果隻,o的戲又誇張又屎,但佢戲分最重喎。本來好有型的 Sirius (天狼星) 話死就死,一o的都唔 touching !係最尾打大佬果度有o的o野爆爆下個人先醒一醒。

比起出名悶的第 2 集還要悶,死火啦,個導演 David Yates 仲會拍埋第 6 集《Harry Potter and the Half-Blood Prince》o架!點算呀?

另外因為一眾主角都大個仔大個女,個感覺勁古怪,睇住成班麻甩佬扮細路。套戲有 flash back 返去第一集果時,見到個個都咁可愛,唉,時日如飛呀真係。




素顏天使評分 ── 鳥鳥鳥鳥,悶出 4 個鳥來。
發佈留言
Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates