《The Starter Wife》

假期沒啥好幹,開了套新劇來看。USA Network 的新一季迷你連續劇 《The Starter Wife》,賣點之一是全劇只有 6 集,每集 1 小時,快靚正。


Molly (Debra Messing 飾)

電視劇改篇自 Gigi Levangie Grazer 的同名小說,暫時看到第 4 集,戲軌似 (參巧?) 《Desperate Housewives》,同樣地有幾個女人,個個都婚姻失敗,但就個個都好有錢,因為共通之處大家都係 Hollywood Wives,一些荷里活電影製作人的太太。滲少少喜劇,溝埋o的o的懸疑,搭多條愛情線,靚衫靚景炒埋一碟。


Joan (Chris Diamantopoulos 飾)


Cricket (Miranda Otto 飾)

女主角 Molly (Debra Messing 飾) 恕我不懂欣賞,反以她的兩個好友 Joan (Chris Diamantopoulos 飾) 和 Cricket (Miranda Otto 飾) 更好看,我指演技,想睇靚女的話這部劇幫你唔到。Miranda Otto 熟口熟面,原來是《The Lord of the Rings》那位人類公主。

不過整部劇來說都無甚 surprise 可言,可以一看啦。

1 則留言:

宇宙人 說...

Desperate Housewives 我有睇, 最有趣反而係個 OPENING.