我看「我不是膠袋」

WARNING :
此文只純屬對事,非對任何人,切勿自行對號入座
或夾硬老屈我話緊任何人



剛才 8pm 路過 Lee Garden,門口已有超過 50 人排隊,有老/有嫩/有阿姐/有少女/有菲傭。

唔係話佢唔抵,

唔係話佢唔靚,隻袋本身完全無問題。

但我真係唔想要,係送比我都唔要。

寫過想要,係因為當時香港無係 3 個月前的事,那時尚未被香港傳媒廣泛報導 (link)喎,之後,連寫多篇 follow up 都費事。

我極介意跟全港女人撞袋囉,仲要係全世界都同一時間用果隻。咩事先?拍緊《Being John Malkovich》續集《Being Anya Hindmarch》呀??

有人話,「我買o黎炒o架喎!」。好呀,你搵到有人接貨咪得囉。一到手好即刻賣走啦~

又有人話,「佢係限量版喎。」。限量?真係有心做 limited edition 會唔會出完又出,出o左幾暈,美國版/亞洲版/夏天版乜版物版九廿萬隻色先?商人講的說話你都信?

遠的,還有人記得那隻 Hermes 布背包嗎?記得它有多 big hit 嘛?現在還有人敢帶出街嘛?

講近的,H&M 麥當娜皮衣炒到上過萬,有無人接貨呢?我上個月去 H&M 仲見到佢 7 折賣緊 dead stock 喎,仲要係斷過市的黑色細碼o添!

當你經歷過那麼多個時裝年頭,就知世上沒有 must have item。

甚麼潮流/潮爆/必買/型物,還不過是某些傳媒的下三流把戲。挑!

(當然你可以話我吃不到的葡萄是酸的o既,哦,係囉,是但啦。)
發佈留言
Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates