美女是怎樣煉成的?

上一篇的注射透明質酸 Restylane 分享,有朋友說我很勇敢,怎麼會敢公開認?嘿,我的那個微整型不過是小兒科,看看以下這個 V 小姐轉給我的國內一個論壇的帖。我的完全是小巫見大巫,看完就知道甚麼才是真正的強! (擺明偷懶的 blog 一篇 XDDD)

原出處來源不詳,以下照片是轉貼自這個貼貼論壇。 題目是《一女孩博客公開整容全過程,整完後感覺像Angelababy》!!!真的好像!!!(也怪不得現在滿街的女生都長的那麼像.......)

** WARNING:以下內文含手術後照片,請先有點心理準備才往下移啦......**


先貼女生原本的樣子,就是普通一個女生,不算是美女,但也不是醜女呀。

和男朋友一起的照片,這張看起來也挺美的呀。

然後做了割雙眼皮的手術......

還未有消腫的另一張照片,臉還是浮腫的。

然後呢,超強!一次過做了鼻子、削顴骨、割雙眼皮和開眼角!!!我不知道她是怎麼熬過來的.......我打一支針都已經痛到想死,她是整個臉換掉啊!!!

康復期,開始有個模樣出來了......

完成品!*o* 一個是她的朋友 (我不知道是右邊的還是左邊的......),同一個醫生做的手術?XD

大頭自拍照!

真的很像 Angelababy 啊......

再來一張!

就算是素顏看也毫無瑕疵,完全是一大美女啊!!!*o*

看完之後有沒有想要整容的衝動呢?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

貼完「Angelababy」,一不離二,貼一貼她的男朋友黃曉明,不過這個黃曉明倒是如假包換的啊!但這是現在的黃曉明啦.......下面的則是舊的黃曉明......








照片絕對是真的 (不過真的很難接受啊.......囧),時間是 1998 年,當年的黃曉明是北京電影學院大學二年級的學生,這部《愛情不是遊戲》是他出道後的第一部電視連續劇。其實,驟眼看有點像陶大宇。XDDDDDDD

29 則留言:

mine 說...

素顏小姐

請問什麼是開眼角呢?
是在眼頭/尾一刀嗎?
照片中的女生,
樣子是標緻了,
但感覺真的很樣版啊!
很沒個性的模樣,
我也不會抗拒整容,
但個人來說還是比較喜歡她原來的那張臉,
而且事主也不是醜女。

素顏天使™ 說...

mine > 開眼角的圖解 http://picbig5.jxnews.com.cn/0/02/26/14/2261424_356568.jpg

M 說...

小〝巫〞見大〝巫〞

** 飛雪素素 ** 說...

拍照時眼大真的很靚,不過真人睇時會唔會太誇張呢…?

http://entbig5.jxnews.com.cn/system/2007/12/11/002630482.shtml

素顏天使™ 說...

M > thanks XDDD 已該。

** 飛雪素素 ** > 唔知呀,我又唔識得有朋友做左開眼角,都想睇下係咪真人差咁遠。

ah-Joe 說...

頂呀,真係一模一樣wor

素顏天使™ 說...

ah-Joe > 對男人來說應該是好事,美女垂手可得。

胃食妹ET 說...

真的不可思議有人可以為靚去做那麼一個手術!! 好恐怖呀!!!!!!!

黃曉明真的很像陶大宇,哈哈!!!

匿名 說...

人工美女...好恐佈呀,咁痛,我零願唔靚呀!
遲下大家要等生左仔之後先知個老婆有冇去整過容, haha!

jojo

匿名 說...

哇,家陣啲細路咁鍾意傷害自己㗎 ~_~'

不過諗吓佢地從小長得普通,未受過艷羨目光,這就可以理解咯!!其實天生長得太好,亦不見得係好事。

好耐無留言嘅 Butcher

匿名 說...

手術前後眞的判若2人、咁 D passport 呀,photo ID 呀, o米要造過sai lor, haha!

Susanna

IamMiss無糖 說...

嘩, 開眼角甘恐怖, 佢都敢做? 佢真係要靚唔要命得好緊要喎, 一陣有咩閃失, 盲左都有可能...

p 說...

原來黃曉明係咁既樣架...好失望呀...

maggiejoella 說...

嘩,真係好似Angelababy. =. = 原來真係沒有天生美女,現在的美女都是後天的。

loveforever87 說...

雖然整左係好靓但個樣好假囉!

spontaneouslyodd 說...

黃曉明以前似william hung喎...少少.

妙兒 說...

岩岩做完做術果個樣真係勁嚇人!!
真係唔敢相信手術前後真係可以差咁遠
其實睇完妳上一篇後都令我心思思想試下
睇完呢篇後我直頭想立即行動
可惜都係得個「想」字
其實我覺得真係要好大勇氣先敢踏出呢一步
雖然靚女係男人都鍾意
只可惜唔係每個男人都鍾意自己女友整過容
係唔敢整容既情況下
唯有以化妝去修飾啦!

說...

再睇埋康熙來了...真係好想整下囉~

匿名 說...

咁整法, 老咗又多一個王夏蕙,白韻琴.
真係要三思.

paradarz 說...

我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!我接受唔到黃曉明以前個樣!!!!

waiwaiisis 說...

我想問

這樣弄完以後,可以keep幾耐?

多久要進厰保養一次呢?

Ingrid 說...

paradaz,
唓!不知幾靚仔吖!


看完呢個post, 我突然覺得自己好靚女阿

匿名 說...

气质出晒黎!

P 說...

咁似angelababe, 如此說來, angelababe 係咪都係整出來的?

Liz 說...

I understand she wants to look beautiful, but she ends up looking just like her friend. What's point? Then she isn't that special anymore.

Liz 說...

I understand she wants to look beautiful, but what's point she ends looking just like her friend. She isn't special anymore.

Franca 說...

救命啊!好恐怖啊!

ahpo 說...

期待看他們的蘇哈

ahpo 說...

期待看他們的蘇哈