碎碎唸

JS《The JS Moments》

聽的
.我很喜歡的台灣創作組合JS,最近推出了《The JS Moments》,好好聽。最喜歡翻唱張智成的《凌晨三點鐘》還有楊丞琳的《習慣》,真正治癒系的嗓音。勁推。
.年度入手大碟之二 (另一年度入手大碟為方大同),王若琳《Joanna & 王若琳》,預購版四首四首都好麻麻,好在大碟又好聽返,想嚇死人。
.中島美嘉《VOICE》,依然熱播中。

看的
.想看《非誠勿擾》/《親密》/《The Curious Case of Benjamin Button 奇幻逆緣》。
.友人推介台劇《敗犬女王》,看了一集,好睇。阮天經 (定阮經天? 阮經經??) 都幾靚仔。

生活
.好忙,忙咩? 唔知。但我日日都 6am 先訓,可能好快死。
.寫稿,好懶,嘔唔出字。
.心情很好,07年(!!!!)的 bonus,終於在 09 年出到數,遲到好過無到。
.心情不好,freelace客一個都未找數(!!!) (寫完之後即收到其中一張 cheque,唔該 M 小姐),再唔找,我就爆晒你o地o的名出o黎!!! 條數夠我買隻大大隻的山茶花包包囉,頂你。
.好想買新手袋,未諗到買咩。
.農曆新年,零氣氛。
.覺得某人很可笑,某人 = 我自己,o者。



禮物
.收到 (據說可) 減焦油的濾嘴作禮物,好啦,都好過勸我戒煙的那些人。含著硬膠抽煙的感覺還是有點吊詭,我(記得的話)一定會用。還有,DVD 乙隻。多謝 K 先生。
發佈留言
Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates